Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Elöntötte a verbális és informatikai támadás a könyveseket, amióta Dúró Dóra elpusztított egy mesekönyvet

Létrehozva:

Fotó: Szakál Szebáld

A könyvesek érdekvédelmi szervezete szellemi polgárháborús állapotokat és törvénysértéseket ír le drámai közleményében.

„Amióta egy parlamenti képviselő a sajtó előtt ledarált egy neki nem tetsző mesekönyvet, megszaporodtak a fenyegetések és a jól szervezett verbális támadások a könyvkereskedők ellen is”, írja a témában rövid idő alatt kiadott második közleményében a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE), utalva Dúró Dóra Mi Hazánk-os képviselő akciójára. Ennek keretein belül Dúró ledarálta a Labrisz Egyesület által kiadott Meseország mindenkié című könyvet, majd ezt követően szélsőjobbos tüntetés is volt, továbbá könyvesboltra is kihelyeztek megbélyegző, a náci időket idéző ragaszt – de Orbán Viktor is arról beszélt, a magyarok türelmesek a homoszexuálisokkal, csak a gyerekeinket hagyják békén.

„Könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata e-mail-bombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket. Telefonon fenyegetnek könyvesboltokat – köztük olyanokat is, amelyek nem is árusítják a szóban forgó könyvet, de rákerültek valamely könyvellenes szervezet listájára”, festi le a helyzetet az MKKE.

„A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 225 éve működő magyar civil szervezetként türelmes és toleráns a könyvek tartalmi sokszínűségét elfogadni képtelen politikai szervezetekkel szemben. De van egy határ, amit nem lehet átlépni. Hagyják békén a könyvesboltokat!”

Legnépszerűbb cikkeink