Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újranyit a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Létrehozva:

Szombaton újranyit a koronavírus-járvány miatt tavasszal bezárt Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, amely hétvégenként a Made in Asia Százéves a Hopp Múzeum című kiállítással várja a látogatókat.

    Az intézmény centenáriumi tárlataként megrendezett kiállítás a Hopp Múzeum összes gyűjteményi egységének (kínai, japán, koreai, indiai, délkelet-ázsiai, mongol, tibeti-nepáli, közel-keleti és Zichy-féle régészeti gyűjtemény) legkiemelkedőbb műtárgyait mutatja be – emlékeztet a múzeum által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

    Mint arra a szervezők felhívják a figyelmet, a kiállítás sajátossága, hogy a bemutatott anyag időről időre változik, vagyis a tárgyak cserélődnek.

    Az Andrássy úti Hopp Múzeum a következő időszakban szombatonként és vasárnaponként 11 és 16 óra között lesz látogatható.

    Az újranyitás napján (eső esetén vasárnap) a múzeum könyvbemutatónak is otthont ad: Gaál Zoltán Kék szemmel Japánt fotózni című fotóalbumának bemutatóján a beszélgetés házigazdája inspirációiról, a változó Japánról és a Japánt lencsevégre kapó „kékszeműekről” faggatja a művészt – közölte a Hopp Múzeum. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink