Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Új SZFE-kuratóriumi tag cége nyert százmilliókat panzióépítésre

Létrehozva:

Könnyebben lehet böngészni az MTÜ oldalán a Kisfaludy pályázat nyertesei között, sok az ismerős arc.

Megújult a Magyar Turizmus Ügynökség oldala, és az Mfor rögtön újdonságokat fedezett fel a nagy port kavart szálláshely-fejlesztési pályázat, a Kisfaludy pályázat nyertesei közül. A pályázat idei köre abban hasonlított a tavalyihoz, hogy rengeteg, a közbeszerzéseken, pályázatokon rendre győztes cég nyert el rajta újabb pénzeket. 

 

2020-ban újabb 3,1 milliárd forintot osztott ki a kormány vidéki panziók vagy szállodák építésére. 210 millió forintot nyert el négycsillagos panzió építésére a BSP Ingatlanberuházó Kft., amelynek egyik tulajdonosa Bacsa György, a MOL egyik igazgatója, Hernádi Zsolt MOL-elnök unokatestvérének a fia, mellesleg az új, botrányoktól hangos SZFE-kuratórium tagja. 

Két panziót is építhet Esztergomban Horváth Mihály, aki a korábbi fideszes polgármester, Meggyes Tamás kampányfőnöke és önkormányzati képviselő is volt: a GUPLAS Vagyonkezelő Kft. és az IMMO-GRANUM Kft. nevű cégei 144 és 134 millió forintot kaptak.

Zebegényben építhet 25 szobás, négycsillagos panziót a Dunakanyar Turisztikai Kft., amelynek tulajdonosa az a Száraz István, aki 2013 végén elindította a vs.hu híroldalt, és 2019 végén elnyerte az MNB kommunikációját 2,9 milliárdért. 

A lap idézi Dömtör Csaba miniszterelnökségi kabinetirodai államtitkárt, aki szerint nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dől el az, hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink