Connect with us

Nagyvilág

Ukrajnában már megötszöröződött a fertőzöttek száma

Létrehozva:

Júniushoz képest csaknem megötszöröződött a koronavírussal kórházban ápolt betegek száma Ukrajnában – közölte hétfőn Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint.

    Jelenleg 16 745 beteget ápolnak kórházban Covid-19-betegséggel, míg június közepén mintegy 3 és fél ezren voltak. Az elmúlt napon 475 embert szállítottak kórházba.

    Makszim Sztepanov szerint napról napra nő a kórházban ápoltak száma. A kórházi ágyak leterheltsége bizonyítottan vagy gyaníthatóan koronavírussal fertőzöttek által 55,3 százalékos.

    Az elmúlt 24 órában 3774 új fertőzöttet regisztráltak, számuk a járvány kezdete óta ezzel 230 236-ra nőtt. Hat nap óta most első ízben regisztráltak négyezernél kevesebb fertőzéses esetet, de Sztepanov emlékeztetett arra, hogy vasárnap általában kevesebben fordulnak orvoshoz. A miniszter azzal számol, hogy még a hét folyamán a fertőzések napi száma meghaladja az ötezret. Felül kell vizsgálni szerinte a járványügyi szabályokat, hogy ne nőjön tovább a betegek száma.

    A koronavírus okozta Covid-19-betegség szövődményeibe egy nap alatt 33 beteg halt bele, és ezzel számuk 4430-ra nőtt.

    A helyzet továbbra is Harkiv megyében, illetve a fővárosban, Kijevben a legsúlyosabb.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink