Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Ötödik napja csökken a kórházban ápolt koronavírusosok száma

Létrehozva:

Az aktív fertőzöttek továbbra is több mint 22 ezren vannak.

Elhunyt tizenegy beteg, és újabb 905 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – írja a koronavirus.gov.hu a legfrissebb adatokat. A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 833-ra emelkedett, 8165-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 22 482, közülük 7971-en budapestiek.

649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen. Érdekesség, hogy ezek a számok zsinórban ötödik napja csökkennek: szerdán még 773-an voltak kórházban, és 54 ember szorult lélegeztetésre.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány egy hónappal meghosszabbította a járvány miatti határellenőrzést, és továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjék az óvodák és iskolák zavartalan működését. Az Operatív Törzs jelenleg 21 óvodában és 5 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 64 osztálynál és 4 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Legnépszerűbb cikkeink