Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bogdán Gyula viszi tovább Cserdi vezetését

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland

Bogdán László testvére nyerte a polgármester-választást.

A függetlenül induló Bogdán Gyula nyerte a vasárnapi időközi választást a Baranya megyei Cserdiben – írja az MTI. Bogdán 111, míg ellenfele, Panek József 74 szavazatot kapott. A településen azért volt szükség időközi választásra, mert a község tavaly megválasztott független polgármestere, a települést 2006 óta irányító Bogdán László júliusban elhunyt. A közeli Bostán is vezetőt választottak vasárnap, ott szintén független jelölt nyert: mától Szegediné Palotai Valéria irányítja a falut, negyvenen szavaztak rá. A Pécs és Harkány között fekvő Bostán azért volt szükség az időközi választásra, mert a falu korábbi vezetője, Németh Tamás (független) lemondott posztjáról.

Nem tudtak vele együtt dolgozni, de újra ő lett a polgármester

A Nógrád megyei Cserhátsurányban is választás voltak tegnap, de ismét a függetlenül induló Katulin Károly volt a legnépszerűbb. 191 voksot kapott, míg ellenfeleire, Grenyó Jánosra 144-en, Horváth Eszterre 75-en szavaztak (mindketten függetlenek). A képviselő-testületbe ketten kerültek be ismét a 2019-ben megválasztottak közül.

A cserhátsurányi időközi választást azért kellett megtartani, mert a független tagokból álló képviselő-testület június 30-án kimondta a feloszlását arra hivatkozva, hogy a képviselők nem tudtak együtt dolgozni Katulin Károly polgármesterrel.

Balatonszemesen is választottak vasárnap, ott a kormánypárti Szomoru Szilárd helyére a szintén Fidesz-KDNP színeiben induló Németh Kornélné lett a vezető. Az eddig alpolgármesterként dolgozó Németh Kornélné 529, míg vetélytársa, Farkas Péter 257 voksot kapott.

Legnépszerűbb cikkeink