Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Újabb olasz tartományban vezették be az utcán a kötelező maszkviselést

Létrehozva:

Szabadtéren, így az utcákon újból kötelezővé tették a szájmaszk viseletét a Róma városát is magába foglaló Lazio régióban Nicola Zingaretti tartományi elnök pénteki bejelentése szerint.

Szombattól a szájmaszk használata hatéves kortól számít kötelezőnek. Felmentést kapnak azok, akik esetleges betegségük miatt nem viselhetnek maszkot, valamint a szabadtéri sporttevékenységet végzőknek sem kell felvenniük, például futás közben, ha betartják a legalább egyméteres biztonsági távolságot.

A szájmaszkot nem viselők 400 euró bírságot kockáztatnak.

Az óvintézkedés újbóli bevezetését Nicola Zingaretti jelentette be a tartomány egészségügyi felelősével Alessio Amatóval tartott sajtótájékoztatón.

Az 5,8 millió lakosú Lazio tartomány előtt már Campania, Szicília, Calabria tartomány vezette újból vissza a szabadtéri maszkviselést.

Csütörtökön hirtelen országosan megugrott az egy nap alatt szűrt fertőzöttek száma Itáliában: 2548 beteget diagnosztizáltak a korábbi 1851 után. Utoljára április 24-én volt ennyire magas az egy nap alatt diagnosztizált esetszám, és április vége óta most először emelkedett ismét kétezer fölé a betegek egy nap alatti száma. A legtöbb új beteget, 445 esetet Venetóban szűrték, ahol egy nap alatt majdnem kétszeresére nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma. Háromszázkilencven új beteget szűrtek Campaniában, háromszázhuszonnégyet Lombardiában, kétszázhatvanötöt Lazióban.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink