Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magyar nyomozók segítették a szerbeket az embercsempész-banda lekapcsolásában

Létrehozva:

Magyar nyomozók információi alapján embercsempész bűnszervezetet fogtak el a szerb rendőrök – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták, hogy az embercsempész szervezet 2020 elején került a KR NNI látókörébe. A rendőrök megállapították, hogy a Szerbiában tevékenykedő banda ottani állampolgároktól 150-200 euróért útleveleket vesz, majd az azokban lévő fényképeken szereplőkhöz hasonlító koszovói embereket illegálisan lépteti át a magyar-szerb határon. Az úgynevezett személycserés módszerrel elkövetett bűncselekményért alkalmanként 3-4,5 ezer eurót kaptak a szervezők, akik az illegális bevándorlókat Ausztriába, Németországba, vagy más nyugat-európai országba vitették.

Az ügyben a magyar nyomozók a szerb hatóságokkal június 26-án, a Röszke–Horgos autópálya-határátkelőhelyen találkozón vettek részt. A folyamatos információcserét követően a szerb rendőrök csütörtökön a magyar adatokra alapozva tizenegy embert fogtak el – olvasható a honlapon.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink