Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy barátnőit zaklató férfit

Létrehozva:

Felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken egy volt polgármesterre, aki zaklatta korábbi barátnőit és erotikus tartalmú képeket, videókat hozott nyilvánosságra róluk.

A Nyíregyházi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, B. L. vádlottat kétrendbeli zaklatás, személyes adattal visszaélés vétsége, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette és információs rendszer megsértése vétségének kísérlete miatt marasztalta el a bíróság, és emiatt egy év tíz hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi az egyik sértettel 2013-ban egyszeri, a másik sértettel 2017-ben pár hónapig tartó intim kapcsolatban állt. Ennek megszakadása után a vádlott álnévvel több profilt hozott létre a közösségi oldalakon és képmegosztókon, amelyekre – a nők tudta és beleegyezése nélkül, több esetben nevüket és elérhetőségüket is megjelölve – feltöltötte a róluk készült erotikus fotókat és videókat.

A férfi az álprofilokon keresztül lejárató üzeneteket is küldött, emellett az egyik asszonyt ábrázoló erotikus fotót kinyomtatta és sokszorosította, majd Nyíregyházán és a környező települések közterein több száz példányban szétszórta – ismertette a szóvivő.

A pénteki tárgyaláson a vádlott beismerő nyilatkozatot tett, ezért a bíróság mellőzte a további bizonyítás lefolytatását. Az ítélet jogerős – közölte a törvényszék.

A vádlott az ítélet szerinti bűncselekményeket aktív polgármesteri ideje alatt követte el – mondta el Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink