Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Biden vírustesztje negatív

Létrehozva:

Donald Trump és felesége jól van, az elnök ellátja feladatait – jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke újságíróknak péntek délelőtt.

„Olyan elnökünk van, aki nemcsak most látja el a feladatait, hanem a jövőben is el fogja látni” – jelentette ki Meadows,Trump kabinetfőnöke. Meadows elmondta, az elnöki pár a fertőzés enyhe tüneteit mutatja, mindketten jól vannak,és leszögezte, az elnöknek jó a hangulata és nagyon energikus.

Meadows arról nem kívánt nyilatkozni, hogy Melania és Donald Trump milyen kezelést kap, viszont derűlátóan nyilatkozott a gyors felépülésüket illetően.

A Fehér Ház közlése szerint Trump legkisebb fia, Barron vírustesztje negatív lett. Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője azt mondta: telefonon beszélt az elnökkel, s úgy találta, hogy „kifejezetten jó a hangulata”.

Több demokrata párti politikus a Twitteren reagált a hírre. Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje és felesége gyors felépülést kívánt az elnöki házaspárnak. „Gondolataink Trump elnökkel és Melania Trump first ladyvel vannak” – írta a Twitteren Biden, hozzátéve, hogy „továbbra is imádkozunk az elnök és családja egészségéért és biztonságáért”.

Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje szintén a Twitteren kívánt „gyors és teljes felépülést” az elnöki párnak.

Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök az MSNBC televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott: „nagy szomorúsággal” hallotta a hírt. Hozzáfűzte: „most, hogy Egyesült Államok elnöke és felesége az őt körülvevő óvintézkedések ellenére is megfertőződtek, talán alkalom arra is, hogy az emberek tanuljanak belőle”. A házelnök fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy reményei szerint Trumpék vírusfertőzöttsége „lehetővé teszi a hatalomátadás egészségesebb megközelítését”.

Pénteken délután jelentették be, hogy negatív lett Mike Pence amerikai alelnök, valamint Joe Biden és a felesége vírustesztje is. Biden kampánytörzse bejelentette: a negatív vírusteszt után a demokraták elnökjelöltje folytatja kampánykörútját és pénteken Michiganbe utazik kampányolni.

Mich McConnell egy rádióinterjúban leszögezte: folytatódik Amy Coney Barrett alkotmánybíró-jelölt meghallgatási folyamata, ezt az elnök vírusfertőzése nem befolyásolja. Hasonlóképpen nyilatkozott a szenátus igazságügyi bizottságának elnöke, Lindsey Graham dél-karolinai szenátor is. Graham újságíróknak elmondta: telefonon beszélt Donald Trumppal, akinek első kérdése éppen Barrett meghallgatására irányult. Barretten naponta végzik el a vírustesztet, amely eddig negatívnak bizonyult.

Mike Lee, republikánus politikus, a szenátus igazságügyi bizottságának tagja – aki a héten találkozott az alkotmánybíró-jelölttel – pénteken közölte: pozitív lett a vírustesztje. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink