Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Újabb épületet foglaltak el a színművészetisek

Létrehozva:

Fotó: Pesti Hírlap

Őrséget állítottak, csak az egyetemisták léphetnek be.

Újabb épületet foglaltak el az SZFE hallgatói – írja az ATV. Miután kineveztek két új rektorhelyettest, a diákok a Szentkirályi utcai Film- és Médiaintézetet is blokád alá vették.

Vezetőségük búcsúztatása után éjszakába nyúló hallgatói fórumot tartottak, mely során szavazással döntöttek arról, hogy az éppen egy hónappal ezelőtt elfoglalt Vas utcai épület után blokád alá veszik az SZFE Film- és Médiaintézetének Szentkirályi utcai épületét is. Őrséget állítottak, a kapun csak az egyetem polgárai léphetnek be.

Követeléseikből továbbra sem engednek a hallgatók – amíg a minisztérium azokat nem teljesíti, az épületek blokádját fenntartják. A mai naptól az egyetemi dolgozók sztrájkja is erősíti a teljes egyetemi polgárság autonómiáért folytatott küzdelmét. Az éjszaka során a Vas utcában meggyújtott őrláng minden magyarországi egyetem szabadságáért ég tovább – az Egyetem téren budapesti felsőoktatási intézmények hallgatói várták többszázan mécsesekkel, a hétvégén pedig fáklyás váltófutók viszik el öt egyetemi városba.

Legnépszerűbb cikkeink