Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Palkovics szerint Magyarország jól zöldül

Létrehozva:

Fásítási program, napelemek, zöldbusz-beszerzés, és az egyszer használatos műanyagoktól is megszabadulunk.

Jól halad a januárban meghirdetett klíma- és természetvédelmi akcióterv végrehajtása, a kormány kiemelt feladatként kezeli a hulladékképződés és az illegális lerakás visszaszorítását – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Tisztítsuk meg az országot! programról, az illegális hulladék felszámolásáról tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Csömör határában.

A miniszter az intézkedések között felsorolta, hogy a parlament elfogadta az egyszer használatos műanyagok betiltását, a zöldbusz-programban az elektromos buszok beszerzését 2030-ig 36 milliárd forinttal támogatja a kormány, elindult a fásítási program, telepítik a napelemeket, és folyamatos az illegálisan lerakott hulladékok felszámolása.

Palkovics elmondta, a Tisztítsuk meg az országot! program első szakaszában az elmúlt két hónapban partnerek segítségével beazonosították az illegális hulladéklerakás helyszíneit, mennyiségét. A lezárult tesztidőszakban a Magyar Közút, a MÁV és az állami erdészetek, nemzeti parkok az általuk feltérképezett mintegy 1200 helyszínen több mint 70 ezer köbméter hulladékot találtak.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink