Connect with us

Magyarország

Lázár János újra tűzközelben – két ügyben is kormánybiztos lett

Létrehozva:

Vasúti fejlesztéseket is rábízott a kormány.

Két feladat kapcsán is Lázár Jánost nevezték ki kormánybiztosnak – idézi a Magyar Közlönyt az Mfor. A politikus az elmúlt években parkolópályán volt, most pedig egyből két ügyben is kormánybiztosi kinevezést kapott. A rábízott feladatok közül egyébként egyik sem teljesen új terület számára. Az is elmondható, hogy a feladatok az országos politika szempontjából marginálisak, így ezek arra utalnak, hogy a politikus továbbra is a második vonalban marad – írja a lap.

A határozat szerint az egyik kormánybiztosi pozícióban a feladatkörébe tartozik a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak koordinálása, és emellett Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossal együttműködve a geszti Tisza-kastély felújításai munkálatainak koordinálása.

A most megjelent határozatok szerint kapott egy másik kormánybiztosi feladatot is, amelynek keretében figyelemmel kíséri a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását. Továbbá koordinálja a regionális jelentőségű, határon átnyúló, Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakítását.

Legnépszerűbb cikkeink