Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Egész éjjel harcoltak Hegyi-Karabahban

Létrehozva:

Mindkét fél erősen ágyúzza a másikat.

Nem csillapodott az összecsapások hevessége az örmény és az azeri erők között a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban, írja az MTI. Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium csütörtök reggel arról számolt be, hogy csapataik előző nap estétől folyamatosan tüzérségi csapásokat mértek az örmények állásaira.

Jelentése szerint az örmények ágyútűzében meghalt egy civil Terter városában, amely a hegyi-karabahi háborút 1994-ben lezáró tűzszünet által lefektetett demarkációs vonal közelében fekszik. Súlyosan megrongálódott a terteri vasútállomás is.

Az azeri főügyészség bejelentette, hogy a harcok szeptember 27-i kezdete óta 16 azeri állampolgár meghalt és 55 megsebesült az örmény fegyveres erők ágyúzásában a harcok dúlta területen. Százhatvanhárom lakóházban és 36 polgári létesítményben keletkeztek súlyos károk.

Az örmény védelmi tárca csütörtöki közleményében azt írta, hogy a szembenálló feleket elválasztó vonal mentén továbbra is feszült a helyzet, folytatódik a tüzérségi fegyverekkel és más eszközökkel vívott konfliktus. Susan Sztyepanján szóvivő közölte, hogy egész éjszaka folyt a harc Arcah Örmény Autonóm Területen (Hegyi-Karabah örmény neve). Az azeri erők több csapásirány mentén törekedtek erőik átcsoportosítására, hogy kedvezőbb állásokat foglaljanak el, de az örmény erők ezt igyekeztek megakadályozni.

Az örmény kormány úgy határozott, hogy tekintettel az országban bevezetett rendkívüli állapotra elhalasztja a csütörtökre tervezett ülését. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink