Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Roland Garros: Balázs követte egyesben Fucsovicsot, aki párosban is továbbjutott

Létrehozva:

Nagy formában legjobb férfi játékosaink Párizsban.

Háromszettes győzelemmel jutott be Balázs Attila a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójába – írja az MTI.

A világranglistán 87. játékos élete első Roland Garros-főtáblás mérkőzésén a japán Ucsijama Jaszutakával találkozott, pályafutása során először. Balázs nagyszerűen kezdett kedvenc borításán, és negyedóra elteltével már labdája volt a 4:0-hoz. A négy évvel fiatalabb ázsiai teniszező alig nyert fogadópontot, és szemlátomást kissé idegenül mozgott a salakon. Balázs így rendre remekül kimozgatta őt a pályáról, magabiztosan fejezte be a labdameneteket, és 31 perc elteltével már szettelőnyben volt.

A folytatásban kiegyenlítettebb küzdelem zajlott a 13-as pályán, az ATP-rangsorban 95. Ucsijama ezzel együtt csak 3:2-ig tudta hárítani a bréklabdákat. Ezt követően a hétszeres magyar bajnok végigvitte előnyét, és hozta a második játszmát is. A harmadik felvonásban mindkét játékos elvesztette a szerváját, 4:5-nél pedig Balázs saját adogatásánál két szettlabdát hárított. Ucsijama ezután elbizonytalanodott, a budapesti teniszező pedig kiszerválta a mérkőzést.

Fucsovics Márton az egyes után párosban is bejutott a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójába. A magyar éljátékos oldalán a brit Cameron Norrie-val kedden három szettben verte a Mackenzie McDonald, Tennys Sandgren amerikai duót.

Fucsovics hétfőn egyesben bravúrral legyőzte a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet.

Eredmények:

Balázs Attila-Ucsijama Jaszutaka (japán) 6:2, 6:3, 7:5

Fucsovics Márton, Cameron Norrie (magyar, brit)-Mackenzie McDonald, Tennys Sandgren (amerikai) 6:4, 2:6, 6:2

Legnépszerűbb cikkeink