Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Visszaszerezte Mohácsot a Fidesz

Létrehozva:

Az időközi választáson több mint 1300 szavazattal többet kapott, mint ellenfele.

Önkormányzati választásokat tartottak vasárnap Mohácson. Az időközi választást azért kellett megtartani, mert a mohácsi képviselő-testület július elején Pávkovics Gábor alpolgármester, képviselő előterjesztése alapján kimondta feloszlását.

A választas.hu oldalon a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál kiadott tájékoztatás szerint Pávkovics Gábor 4708 szavazatot kapott, míg a múlt ősszel, az MSZP jelöltjeként megválasztott polgármester, Csorbai Ferenc, a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület (VAN) aspiránsaként 3369 voksot szerzett. Bernáth Csillára, a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) jelöltjére 265 szavazat érkezett.

A Baranya megyei településen vasárnap önkormányzati képviselőjelöltekre is voksoltak, akik közül nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választottak meg, míg három képviselő a kompenzációs listáról jutott be a testületbe. Hat egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjeinek szavaztak bizalmat a mohácsiak, míg két képviselő a VAN színeiben szerzett mandátumot. A kompenzációs listáról Csorbai Ferenc és Gibizer László a VAN, míg Csizmadia Csaba a Fidesz-KDNP jelöltjeként jutott be a testületbe.

A névjegyzékben szereplő 15 335 választásra jogosult 53,36 százaléka adta le voksát este fél hétig a város 23 szavazókörében. Pávkovics Gábor megválasztott polgármester az eredményeket értékelő, a közösségi oldalán tett nyilatkozatában megköszönte választóinak hogy „az elmúlt húsz év stabilitásának, sikereinek és társadalmi nyugalmának folytatása mellett tették le a voksukat”. Hozzátette: ahogyan a városi közgyűlés tagjaként is tette, polgármesterként is minden mohácsiért fog dolgozni legjobb tudása szerint.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink