Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Szégyelli a polgármester, hogy nem tudták köszönteni Orbán Viktort

Létrehozva:

A miniszterelnök Becsehelyen ünnepelte a pálinkát, de egy helyi vitának köszönhetően a falu vezetéséből senki sem tudott az érkezéséről. 

Mint arról lapunk is beszámolt, Orbán Viktor vasárnap a Zala megyei Becsehelyen ünnepelte, hogy a 800 ezer alkoholbeteg országában immár tíz éve szabad az otthoni pálinkafőzés. Ezen az ünnepségen nem képviselte senki a település vezetőségét. 

A miniszterelnök látogatása nagy öröm, az viszont szégyen, hogy a település vezetése képviseletében senki nem tudta köszönteni” – írja az atv.hu, a település polgármestere, Németh Géza a Facebook-posztja alapján.

„A szabad házi pálinkafőzés 10 éves jubileuma alkalmából a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület /Nagykanizsa/ vasárnap délelőtt ünnepséget szervezett Hajdú Szilárd polai pincéjénél. Ezen az eseményen jelen volt Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke is V. Németh Zsolt államtitkár és Cseresnyés Péter kíséretében. Nagy öröm ez Becsehely számára! Az öröm mellett azonban szégyen is, hogy a rendezvényen a vendégeket a település vezetése képviseletében /polgármester, alpolgármester, önkormányzati képviselő/ senki nem tudta köszönteni” – olvasható a polgármester levele Becsehely közösségi oldalán.

Németh azt írja, a szervezők nem tájékoztatták őket a programokról, a meghívott vendégekről. 

„Az asztalomon hagyott meghívóból erre semmi nem utalt” – írja a polgármester, hozzátéve: ő maga egy korábbi konfliktus miatt nem vett részt az eseményen, ráadásul szerinte az egyesület és annak becsehelyi tagjai „hathatós hozzájárulása vezetett a becsehelyi pálinkaverseny megszűnéséhez”.

„A fentiek ellenére, ha kellő információhoz juttatnak, természetesen megfelelő módon képviseltük volna a települést. Gratulálok az Egyesület vezetésének a szervezéshez!” – zárja levelét Németh.

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink