Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Ismét tüntetőket tuszkolnak kisbuszokba a rendőrök Minszkben

Létrehozva:

Könnygázt és fénygránátot is bevet a rendőrség.

Megkezdte a tiltakozók őrizetbe vételét a rendőrség vasárnap Minszkben, amikor immár hetedik egymást követő vasárnap tízezrek vonultak az utcára Aljakszandr Lukasenka elnök lemondását követelve.

A rendőrség közlése szerint könnygázt és fénygránátot is bevetettek a tömegoszlatáshoz.
A rohamrendőrség embereket emelt ki a tömegből és kisteherautókba tuszkolta őket – mondta el egy szemtanú a Reuters brit hírügynökségnek.
Az Interfax orosz hírügynökség szerint legalább tíz embert őrizetbe vettek.

A délutáni tüntetés közvetítése Minszkből:

Ужывую | Беларусь. Минск. Акция Народная инаугурация настоящего президента. 27.09.2020

Наживо | Білорусь. Мінськ. Акція Народна інавгурація справжнього президента. 27.09.2020 Ужывую | Беларусь. Менск. Акцыя Народная інаўгурацыя сапраўднага прэз…

 

Fehéroroszországban az augusztus 9-i elnökválasztás óta tüntetnek, amióta Aljakszandr Lukasenkát a központi választási bizottság a szavazatok 80,1 százalékával hirdette ki győztesnek. Az ellenzék szerint a választást elcsalták. Lukasenka tagadja a választási csalást, és azt állítja, hogy a tiltakozásokat külföldről támogatják.
Lukasenkát szerdán előzetes bejelentés nélkül beiktatták a hatodik mandátumára, újabb tiltakozásokat, az Európai Unió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia bírálatát kiváltva.
A 66 éves volt szovhoz (állami gazdaság) igazgató több mint negyedszázada van hatalmon a volt szovjet köztársaságban, és hagyományos szövetségese, Oroszország támogatását élvezve nem mutat hajlandóságot a távozásra – jegyezte meg a Reuters.
A rendőrség 150 embert vett őrizetbe a szombati tiltakozásokon – idézte a fehérorosz belügyminisztert a RIA orosz hírügynökség.

Legnépszerűbb cikkeink