Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bömbölő Limbó hintóra vitték le a mentők a jókedvű, idős sérültet

Létrehozva:

A zenére felriadt, döbbent pizsamás emberek nézték a hajnali mentést.

Idős, nagyothalló sérült segítségére riasztották a mentőket hétvégén hajnalban egy újpesti társasház negyedik emeletére – írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.
Bajtársaink gyorsan kiértek és ellátták a 85 év körüli férfit – folytatódik a beszámoló –, akit járóképessége ellenére (fejsérülése miatt) hordszékben szerettek volna kórházba szállítani. Amikor az egyébként jó kedélyű, idős úr meglátta a bejárati ajtónál várakozó szállítóeszközt, arról kezdte győzködni bajtársainkat, hogy bár öreg, a székre nincs szüksége.
A beszélgetés kicsit hangosra sikeredhetett, hisz ekkor ébredt fel az az első néhány szomszéd, akik azonnal ki is jöttek a folyosóra, hogy megnézzék mi történik a bácsival. Együtt hamar sikerült rábeszélni a sérültet, hogy a lift nélküli házban gyorsabb lesz, ha most szakemberek viszik le a lépcsőn.
Így is történt, azonban a III. emeleti lépcsőfordulóhoz érve, a beteg farzsebében levő telefon megszólalt és Fenyő Miklós „Limbó hintó” slágere olyan hangerővel töltötte be a nehezen elcsendesült lépcsőházat, mint egy Hungária koncerten az arénát.
A biztonságos rögzítés miatt nem lehetett hozzáférni a készülékhez, ezért a lakók nyugalma érdekében, bajtársaink kezdték szaporázni lépteiket a véget nem érő lépcsőfokokon. Sajnos ez sem bizonyult elég hatékonynak, a szürreális hajnali jelenetnek ugyanis még akadt pár döbbent pizsamás szemtanúja a másodikon és az első emeleten is.
A hívó mintha kiszámolta volna, éppen akkor szakította meg a limbó-partit, amikor a hordszék kerekei ismét földet értek. A mentők végül stabil állapotban és további jó hangulatban szállíthatták kórházba a sérült férfit.

Legnépszerűbb cikkeink