Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

18 milliárdos luxushotelt épít az Adrián Mészáros Lőrinc egyik cége

Létrehozva:

50 millió eurós hotelt épít az NK Osijek tulajdonosa, a „madarski tajkun” (magyar mágnás) Ičićiben – idézi a horvát lap, a Novi list cikkének címét a 444. 

Persze nem másról,  mint Mészáros Lőrincről van szó, aki az újság szerint ötcsillagos, 180 szobás hotelt húz fel nagyjából 20 ezer négyzetméteren, az Isztriai-félsziget északkeleti partján, Opatija és Lovran között, a tengerparton.

A luxusszállót közelebbről a Riva’s Hotels & Resorts nevű társaság építi, ezt nyáron vásárolta meg Mészáros egyik cége, a Talentis.

A projektet vezető Denis Šikljan azt nyilatkozta a lapnak, hogy az év végén kezdődő és két és fél évesre tervezett építkezés során kialakítanak egy többfunkciós teret, amely nyitott lesz a külső látogatóknak, illetve egy gyalogoshíddal is szolgálják a helyiek érdekeit.

Šikljan hangsúlyozta, hogy Mészáros Lőrincnek személyesen is fontos a horvát turizmus fejlesztése, a cégcsoportja pedig rengeteg szállodával rendelkezik már Magyarországon és a régióban. Így igaz: a kiterjedt Mészáros-birodalomhoz tartozó Hunguest láncnak 26 szállodája van Magyarországon, Montenegróban, Ausztriában és Erdélyben, a milliárdos  nemrég kapott 10 milliárd forintnyi állami támogatást hét hotel felújítására – emlékeztet a portál.

Legnépszerűbb cikkeink