Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kigúnyolták Lukasenkát a fehérorosz állami tévé gyerekműsorában

Létrehozva:

Egy nappal azután, hogy Lukasenkát suttyomban beiktatták, az állami csatorna Altató című gyerekműsora Topa maciról mondott mesét.

A hatperces jelenetben a dölyfös plüssmaci elüldözi Janát, a rókalányt, és királynak kiáltja ki magát a többi állat fölött. Ezután a vidám Tündérkisasszony és a rókalány együtt játszanak, sétálnak, majd nekiállnak sütizni, mire Topa maci elunja magát, követeli, hogy vigyék oda a lakomára, de leesik a trónjáról, amelyet így Jana foglal el, a Tündér pedig felveszi az elgurult koronát.

A nézők könnyen azonosították a magát trónra emelő Lukasenkát és az ellenzéket vezető két nőt, Szvetlana Tyihanovszkaját és Marija Kalesznyikavát. Előbbit eltávolították az országból, utóbbit pedig őrizetben tartják.

A tréfa nem tűnik durvának, de súlyos következményei lehetnek. A belarusz állami tévé munkatársai azonban korábban is ellenállást mutattak: egy időre le is állt az adás sztrájk miatt, aztán Oroszországból hoztak új munkatársakat a távozók helyére – írja a BBC nyomán a 444.

Legnépszerűbb cikkeink