Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Négy albánt akartak hazavinni olasz csempészek – mind itt maradnak

Létrehozva:

A bíróság jogerősen 1 év 4 hónap és 1 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt két olasz állampolgárt embercsempészés miatt közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken.

A két olasz férfi augusztus 25-én hajnalban egy olasz honosságú, hétszemélyes autóval a szerb-magyar határnál lévő Bácsszentgyörgy környékére hajtott azért, hogy a határ közeléből négy albán bevándorlót Ausztrián keresztül Olaszországba csempésszen.

A vádlottak – akik tudták, hogy az albánok illegálisan lépték át a határt – fel is vették a gépkocsiba a bevándorlókat, majd elindultak Ausztria felé. A határvadász járőrök azonban Gara környékén észrevették a csempészautót és meg akarták állítani.

A vádlottak azonban nem álltak meg, hanem nagy sebességgel Baja felé kezdtek menekülni. Végül mintegy tízperces üldözés után a rendőrök Baja belterületén elfogták és őrizetbe vették őket.

A Bajai Járási Ügyészség az olasz vádlottakat a határ átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az olasz embercsempészeket és az egyik férfit 1 év 4 hónap, míg a másikat 1 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy mindkettőjüket 3 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

Legnépszerűbb cikkeink