Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Járvány alatt is fizetni kell a kézmosásért

Létrehozva:

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb része a gyakori és alapos kézmosás. Ennek ellenére számos benzinkúton fizetni kell a mosdóért, ráadásul készpénzzel. 

A szeptember 21-én hatályba lépett járvány elleni intézkedésekkel párhuzamosan ismét megkezdődtek a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt életre hívott operatív törzs sajtótájékoztatói, ahol az országos tiszti főorvos, Müller Cecília továbbra is az egyéni védekezés fontosságára hívja fel a figyelmet: a maszkviselésre, a távolságtartásra és a gyakori, legalább 20 másodpercig tartó kézmosásra – emlékeztet az azonnali.hu.

Azonban utóbbi nem minden esetben lehetséges: sok vendéglátóhelyen, bevásárlóközpontban és benzinkúton rejtélyes módon még a járványnak a tavaszinál sokkal intenzívebb tombolása ellenére is fizetni kell a mosdóhasználatért, hiszen a kihirdetett kormányhatározat ezek ingyenessé tételéről egyáltalán nem határoz.

A lap szerint egyes benzinkutakon csak további száz forintért lehetséges a kézmosás, annak ellenére hogy amúgy mindenhol a készpénzmentes fizetés fontosságára hívják fel a figyelmet. Még szeptember elején az M7-esen, a Velencénél lévő MOL-kúton az Azonnali munkatársa megpróbált volna kezet mosni a büfében való vásárlás előtt (ahol eleve már tartózkodni is csak maszkban lehetett), ám a mosdó előtt egy százforintos beengedőkapuba ütközött. Arra a kérdésre, hogy ezt komolyan gondolják-e a koronavírus-járványban, a maszkot egyébként nem mind viselő eladók csak a vállukat vonogatták és a panaszkönyvet ajánlgatták.

A MOL reagálása szerint a nagyvolumenű átmenő turistaforgalom miatt kellett fizetőssé tenni a konkrét benzinkúton a mosdót, hogy megőrizzék a felújított mosdók színvonalát.

 

Legnépszerűbb cikkeink