Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hangszál nélküli kutyákat szabadítottak ki a rendőrök

Létrehozva:

Forrás: slaughterhouse_survivors/Instagram

Összesen 148 rossz állapotban lévő kutyát szállítottak el Karcagról az állatvédők. 

A Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa előzetes egyeztetés alapján megjelent a hatósági állatorvossal általános ellenőrzés céljából 2020. szeptember 23-án egy karcagi háznál.

A helyszínen megállapították, hogy ott 99 kutyát tartanak rossz, zsúfolt körülmények között és az ebek nagy részének nem volt hangja, mivel feltételezhetően eltávolították a hangszálukat, ami maradandó egészségkárosodásukat okozhatta. A helyszínre kivonult nyomozók megállapították, hogy a kutyák tulajdonosa életvitelszerűen egy másik házban lakik, ezért megjelentek ott is.

A férfi lakhelyén végzett kutatás során további 49 kutyát találtak, melyek egy részének szintén nem volt hangja, és értesítették az állatvédőket. A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A helyi férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és tettét azzal indokolta, hogy az állatok szaporításával foglalkozik és nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, nehogy feljelentsék.

A két ingatlanban talált összesen 148 kutyát az állatvédők elszállították. A nyomozók a gyanúsított lakhelyén végzett kutatás során több millió forint készpénzt foglaltak le.

A Karcagi Rendőrkapitányságon állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a 31 éves férfi ellen.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=L5gkVSPyJZA&feature=emb_logo

Legnépszerűbb cikkeink