Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Egymás után vonulnak karanténba a német miniszterek

Létrehozva:

A német külügyminiszter után a szövetségi kormány gazdasági minisztere is karanténba vonult, mert igazolt koronavírus-fertőzött volt a közvetlen környezetében.

Peter Altmaiert szerda késő este megjelent Twitter-bejegyzése szerint tájékoztatták, hogy pozitív lett a koronavírustesztje egy EU-s miniszter kolléga egy munkatársának, aki jelen volt az uniós tagországok kereskedelmi ügyekért felelős tárcavezetőinek múlt pénteken tartott berlini tanácsülésén.

Altmaier nagyon jól érzi magát, és legutóbbi, pénteken készített koronavírustesztje negatív volt.

A gazdasági miniszter előtt néhány órával Heiko Maas külügyminiszter vonult házi karanténba, mert kiderült, hogy személyi védelmének egyik tagja megfertőződött az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2).

Heiko Maas és Peter Altmaier a második és a harmadik német kormánytag, akinek karanténba kellett vonulnia a környezetében történt fertőzés miatt. Az első Angela Merkel volt, aki márciusban két hetet töltött házi karanténban, miután kimutatták a SARS-Cov-2 jelenlétét egy orvos szervezetében, aki beadott neki egy oltást. A kancellárnál három koronavírustesztet végeztek el, valamennyi negatív volt. Kormányfői feladatait otthonából is ellátta. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink