Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Varga Zoltán: Orbán üzletemberei akarták megvenni a Centrál Médiacsoportot

Létrehozva:

Varga Zoltán, a DK vezérszónoka / Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A tulajdonos szerint az ajánlattevők Orbán Viktort képviselték. Helikopter a kert fölött, sötétített ablakú autó a ház előtt, kéretlen ajánlatok, ilyenekről beszélt a 24.hu tulajdonosa.

Két befektető is Orbánnak akarta megvenni a Centrál Médiacsoportot – állította Varga Zoltán, a cég tulajdonosa a Bloomberg hírügynökségnek. Az üzletemberrel rendszeresen foglalkozik a kormányközeli média, Varga viszont inkább a nemzetközi sajtónak szokott interjút adni. Már a Politicónak is arról beszélt, hogy az Orbán-kormány az Index után a tulajdonában lévő 24.hu-t akarja levadászni.

Az interjúban Varga beszél arról is, hogy augusztus 20-án épp külföldön volt üzleti úton, amikor élettársa azzal hívta fel, hogy egy helikopter repül a házuk közelében. „Nagyon meg voltak ijedve, normális esetben egy helikopter nem repül be a kertünkbe” – mondta Varga. Több esetben pedig két embert látott egy sötétített üvegű autóban ülni a háza előtt. Az incidensek szerinte a kormányhoz köthetők.

De Varga konkrét felvásárlási kísérleteket is említett. Azt mondta, nyáron két „kéretlen ajánlatot” kapott – egy magyar és egy külföldi befektető is bejelentkezett, hogy megvennék a médiacégét. Ezek hangvételét barátságosnak nevezte, és nem mondta el, pontosan kiktől érkeztek, de azt mondta, az ajánlattevők szerinte Orbán Viktort képviselték.

„Egyértelműen alábecsültem azt, hogy mekkora nyomás alá helyezi majd a kormány a médiát. Most már világos, hogy orosz típusú kontrollált nyilvánosságot akarnak” – mondta Varga a Bloombergnek. Szerinte most viszont már „elvi kérdés”, hogy ragaszkodjon a cégéhez, és ne adja el. „Erkölcsi kötelességem, hogy ne adjam el. Sikeres üzletember vagyok, megtehetem. Nem jó érzés, amikor támadnak, de azt hiszem, nincs más választásom” – mondta. A Centrál Médiacsoporthoz 25 nyomtatott és 19 online kiadvány tartozik.

Legnépszerűbb cikkeink