Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tanítás nélküli munkanapok jöhetnek októberben és novemberben

Létrehozva:

A Klebelsberg Központ elnöke elmondta, hogy oldanák meg a járványügyi intézkedéseket az őszi érettségin.

Megtartják a szóbeli vizsgákat is az őszi érettségin – mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Hozzátette: a korábbi őszi időszakokhoz képest magasabb lesz a vizsgázói létszám. Most a szokásosnál több lesz az emelt szintű érettségi, és most vizsgáznak azok is, akik előrehozott érettségit akartak tenni tavasszal, de akkor nem lehetett ezeket megtartani. Ahhoz, hogy a távolságtartási szabályokat be tudják tartani, akár tanítás nélküli munkanapokat is elrendelhetnek.

Hajnal szerint egyre több helyen jut be az iskolákba a fertőzés. Elmondta: abban az iskolában, ahol ő tanít, kordonnal terelik a diákokat a kézfertőtlenítés felé, hogy ne lehessen elkerülni. Októbertől lázmérés után lehet csak belépni az iskolákba, a Klebelsberg Központ elnöke szerint pedig a nagyobb intézményekben pedig hőkamerákkal is tesztelni fognak. „Amelyik iskolának több bejárata van, ott meg kell szervezni, hogy mindegyiknél legyen lázmérés” – mondta.

Hajnal Gabriella mindent rendben lévőnek lát, mint mondta, a tankerületekből egyetlen panasz sem érkezett, hogy valahol hiány lenne fertőtlenítőből – amiket saját maguk szereztek be. Szerinte az emberek többsége a hagyományos oktatást szeretné szemben a digitálissal, a tankönyvek megérkeztek időben és a szeptembertől beállt iskolaőrök munkájáról sem érkezett még negatív tapasztalat.

Azt még az interjú elején kiemelte az iskolákban tapasztalt hangulatról: „azt mondani, hogy egyáltalán nincs félelem, biztos nem lehet. Van, aki aggódik, de alapvetően nem tapasztalunk pánikhangulatot a tankerületi intézményekben.”

Tavasszal az iskolák teljes bezárását egy olyan napon rendelték el, amikor 11 fertőzöttet azonosítottak. Az elmúlt héten 5620 fertőzöttet regisztráltak az országban.

Legnépszerűbb cikkeink