Connect with us
Nemzeti konzultáció

Nagyvilág

A korlátozások távol tartották a menekülteket Európától

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Németországba, Franciaországba és Spanyolországba érkezett a menekültek kétharmada.

Csaknem 70 százalékkal esett vissza az Európai Unióba irányuló menedékkérelmek száma 2020 második negyedévében, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt – idézi az Eurostat legfrissebb felmérését az MTI.

A luxemburgi szerv jelentése szerint, az év elején 150 ezer, főként afgán, szíriai és venezuelai állampolgár kérelmezte a nemzetközi védelmét az uniós tagállamokban, míg ez a szám már csak 46 500 volt a második negyedévben.

14 200-an Németországba érkeztek a vizsgált időszakban, Franciaországban 8900-en, Spanyolországban 7200-an adtak be menekültkérelmet. Ebben a három tagállamban regisztrálták csaknem kétharmadát az EU-ba irányuló összes menedékjog iránti kérelemnek.

A kimutatás szerint, a tagországok népességéhez viszonyítva sorrendben Cipruson, Szlovéniában és Görögországban adták be a legtöbb kérelmet, míg a legkevesebbet Magyarországon, Lengyelországban és Észtországban.

Az Eurostat elemzésében kiemelte: 2020 júniusának végén az EU tagállamaiban 841 600 menedékjog iránti kérelmet vizsgáltak a nemzeti hatóságok, ami 9 százalékos csökkenést jelent mind 2019 júniusához, mind 2020 márciusához képest. A legtöbb függőben lévő menedékkérelem Németországban, Franciaországban és Spanyolországban van.

Legnépszerűbb cikkeink