Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

16 éves fiú próbált megölni egy kiskorú lányt a fővárosban

Létrehozva:

Forrás: Pixabay

Volt barátnőjének, valamint a lány édesanyjának életére tört a fiatalkorú; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene és letöltendő börtönbüntetést indítványoz.

A vádirat szerint a vádlott, a cselekmény idején még 16 éves fiú viharos, ,,se veled, se nélküled” szerelmi viszonyt folytatott egy kiskorú lánnyal, akit alkalmanként meg is ütött. A lány végül szakított a fiúval, aki azonban ezt nem tudta feldolgozni. A fiatalkorú 2018-ban, korábbi párkapcsolatában a jegyese életére tört, emiatt büntetőeljárás és nyomkövető eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet alatt állt. A fiú 2019. augusztus 8. napján levágta magáról a nyomkövetőt és egy bicskát magához véve átment Pestről a XI. kerületbe, ahol a lányra és a lányát védeni igyekező édesanyára támadt, mindkettőjüket többször – a lányt a földre is rántva és leszorítva – megszúrta. A fiatalkorú támadó csak akkor hagyott fel a cselekménnyel, amikor az édesanya telefonon segítséget ért. A lány életét csak az időben kiérkező, szakszerű mentőorvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség a fiú ellen előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és – a bűnügyi felügyeletből eltávozás miatt – fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A törvény szerint egy bűncselekmény elkövetésekor tizenhatodik életévét betöltött fiatalkorúra kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetése esetén tizenöt év.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

Legnépszerűbb cikkeink