Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tíz embercsempészt ítélt el a Pécsi Ítélőtábla

Létrehozva:

Tíz külföldi embercsempészt ítélt el jogerősen a Pécsi Ítélőtábla kedden, mert a bűnszervezet tagjai bevándorlók tucatjainak segítettek az államhatár illegális átlépésében 2016-ban – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Döntésével a bíróság helybenhagyta a Zalaegerszegi Törvényszék tavaly novemberi ítéletét, miszerint a vádlottak folytatólagosan, társtettesként, bűnszervezetben követtek el embercsempészést.

A Magyarországon működő, de kiterjedt, országokon átívelő bűnszervezet a déli határrészről a magyar-osztrák határ közelébe több mint harminc alkalommal szállított illegális határátlépőket 2016 novemberéig.

A szállítás díját a szervezet vezetője határozta meg, a pénz is hozzá folyt be, s ő fizette társait, biztosította számukra a bűncselekmények elkövetéséhez szükséges telefonokat, a szállításhoz használt gépjárműveket.

A közlemény szerint előfordult, hogy egy közepes méretű kisteherautóba harmincöt illegális határátlépőt is bezsúfoltak, így a bevándorlók röviddel az elindulás után oxigénhiányos helyen, harminc fokot meghaladó hőségben utaztak.

A rendőrség a vádlottak egy részét 2016 szeptemberében érte tetten, míg az időközben új embereket bevonó vezetőt és a szervezet többi tagját két hónappal később fogta el.

A bíróság a bűnszervezet afgán vezetőjét tizenegy, míg három afgán, egy pakisztáni, két indiai, egy belga, egy román és egy albán állampolgárságú társát másfél évtől hat és fél évig terjedő, különböző időtartamú szabadságvesztésre ítélte, és kiutasította Magyarország területéről.

A vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók. Az ítélet jogerős.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink