Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pécsett tárgyalt Zaid Naffa jordán üzletember

Létrehozva:

Forrás: pecs.varosom.hu

A Pécsi Tudományegyetem szerint a rektor és az üzletember a jordán egyetemekkel való együttműködés lehetőségeiről tárgyalt pénteken. 

Az 54 éves Zaid Naffa Jordánia tiszteletbeli magyarországi konzulja. Orbán Viktor és köre rajta keresztül ismerhette meg a több országban terrorizmus finanszírozásáért, banki csalásért és nukleáris technológiával való visszaélésért körözött Ghaith Pharaont. Sokszor emlegetik a sajtóban Orbán Viktor kedvenc arab üzletembereként, illetve kedvenc konzuljaként is – írja a szabadpécs.hu

Zaid Naffa a nyolcvanas években érkezett Magyarországra, azóta itt él. Ő a magyar-jordán üzleti kapcsolatok egyik kulcsembere. Nemcsak, hogy ismerte a szaudi milliárdosként megismert Gaith Pharaont, de üzleti kapcsolatban is álltak. Az azóta elhunyt Pharaon Magyarországra érkezését is állítólag Zaid Naffa segítette, sőt egy alkalommal Pharaon eltartói nyilatkozatot is bemutatott, mondván Naffa viseli az ő gondját, miközben Pharaont az FBI és az Interpol is körözte. Mindeközben Naffa 2003 óta tiszteletbeli konzulja Jordániának Magyarországon.

A mostanság leginkább ingatlanokba fektető Naffa a fentiek ellenére megbukott a TEK nemzetbiztonsági átvilágításon, amelyen akkor kellett keresztülmennie, amikor magyar állampolgárságért folyamodott. A szabadpécs.hu úgy tudja, hogy két alkalommal is megbukott ezen az átvilágításon. A portál információi szerint egyetemi ügyek mellett Naffa ingatlanbefektetést is kereshetett Pécsett, és egy konkrét, nagy értékű ingatlan megszerzésének szándéka is Pécsre vihette.

A szabadpecs.hu megkereste a Pécsi Tudományegyetemet azzal kapcsolatban, hogy Miseta Attila, az egyetem rektora miért és milyen ügyben tárgyalt Naffával. Ugyanezt a kérdést elküldték az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, ugyanis értesüléseik szerint Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár is részt vett a tárgyaláson. 

A PTE sajtóreferensén keresztül a lap azt a választ kapta, hogy „Miseta Attila rektor úr a jordán egyetemekkel való együttműködési lehetőségekről, és a jordán hallgatókkal kapcsolatos aktuális témákról tárgyalt pénteken Naffa úrral. Természetesen amint az együttműködések érdemi fázisba lépnek, haladéktalanul beszámolunk majd a sajtónak az eredményekről. Az ominózus megbeszélésen nem vett részt az államtitkár úr.”

A lap szerint a tiszteletbeli konzul együtt ebédelt múlt pénteken Bódis József államtitkárral és néhány pécsi jordán egyetemi hallgatóval az egyik nagy pécsi belvárosi hotel éttermében.

Legnépszerűbb cikkeink