Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Rátóti Zoltán szerint az SZFE-s egyetemfoglalás célja a kormány megbuktatása

Létrehozva:

A tanárok és kollégák egy részét pedig szerinte becsapták, megvezették. A színész, mint az SZFE-t felügyelő kuratórium egyik tagja erről az Origónak beszélt.

Rátóti Zoltán szerint az SZFE új kuratóriuma bármit csinált volna, ugyanez lett volna a vége – a cél a kormány megdöntése. Az Origónak adott interjújában azt mondja, kiderült egy kiszivárgott dokumentumból, hogy előre eltervezett politikai akció volt az SZFE körüli botrány.

Ez a kiszivárgott dokumentum pedig az a körlevél, amit az SZFE kommunikációs vezetője küldött ki a hallgatóknak a nyári szabadegyetemről, amelynek keretében megnéztek egy egyetemfoglalásról szóló dokumentumfilmet, és Gulyás Márton is a rendezvény közreműködői között volt. 

A Nemzeti Színház színésze, egyben az SZFE-t felügyelő, de az egyetem jelenlegi, lemondott vezetése és a diákok által illegitimnek tartott kuratórium tagja azt mondja, az egyetemi autonómia hangoztatása csak „fedősztori”, a cél a kormány megbuktatása. Rátóti szerint több tanárt és kollégát is megvezettek.

Legnépszerűbb cikkeink