Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Megharagudott az ellenzékre, lemondott a fideszes polgármester Perkátán

Létrehozva:

Időközi választást kell kiírni.

Lemondott szeptember 30-ai hatállyal a Fejér megyei Perkáta polgármestere, Somogyi Balázs, valamint Bogó Anikó alpolgármester és Szilasy László önkormányzati képviselő, mindhárman a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület-Fidesz-KDNP jelöltjeként jutottak mandátumhoz tavaly októberben.

A község honlapján található hétfői nyilatkozatukban elmaradt beruházásokra utalva azt hangsúlyozták, hogy “nem vesznek részt Perkáta tönkretételében”.

Hozzátették: az elmúlt egy évet a döntésképtelenség jellemezte, a testületben a többi képviselő “álfüggetlenségével” megtévesztette tavaly októberben a perkátai választókat, és “országos ellenzéki pártok érdekeit szolgálták saját településük, Perkáta érdekeivel szemben”.

A közleményben kitértek arra, hogy az önkormányzati képviselőket a 2019. október 13-i önkormányzati képviselő-választás kislistás eredményének figyelembevételével pótolják majd, helyükre listán szereplő póttagok kerülnek. A polgármesteri tisztségre viszont időközi önkormányzati választást kell kiírni.

 Az új polgármester megválasztásáig megbízott polgármesterként Sarok Mihály (független) alpolgármester vezeti a települést. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink