Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

NMHH: Bírságot kapott egy szombathelyi rádió és egy répcei televízió

Létrehozva:

Százezer forint bírságot rótt ki a médiatanács egy szombathelyi rádióra szerződéses vállalásainak mulasztása miatt, valamint egy répcei televíziót engedély nélküli hálózatba kapcsolódásért húszezer forintra büntettek – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága szombaton az MTI-t.

Közölték: a Szombathelyen is hallható Mária Rádió Savaria szolgáltatója százezer forint bírságot kapott, mert egy vizsgált júniusi adáshéten kevesebb saját, nemzetiségi, valamint a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort tett közzé szerződéses vállalásaihoz képest.

A Répce TV pedig azért kapott húszezer forintos bírságot, mert egy vizsgált júniusi adásnapon a képújság alatti rádiózáskor engedély nélkül kapcsolódott hálózatba a Rádió 1-gyel – írták. A médiatanács megtiltotta a jogsértő magatartást. Hozzátették: a rádió szolgáltatója nem tudott a hálózatba kapcsolódásról.

A médiatanács a jogkövetkezmények kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg azok adott formáját, mértékét – hangsúlyozták a közleményben.

Legnépszerűbb cikkeink