Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Sorozatbetörőket fogtak a rendőrök, az egyiknél találtak egy komplett, lopott családfát

Létrehozva:

A BRFK rendőrei rajtaütöttek egy betörőpároson szeptember 15-én délelőtt Óbudán, mert információik voltak arra vonatkozóan, hogy F. István és társa egy órával korábban feltehetően álkulcs használatával betörtek egy Zápor utcai lakásba. A rendőrök a két férfinél zárnyitáshoz használható eszközöket találtak. A lakásból ellopott közel 900 ezer forint értékű ékszer, karóra, laptop és pénz is elkerült.

A rendőrök a két férfit a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, mert a zuglói nyomozók egy augusztusi betörés során lefoglalt kamerafelvételek alapján szintén F. Istvánt és A. Lászlót azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjeként. A gyanú szerint a páros augusztus 12-én egy Bagolyvár utcai lakásba – az óbudai betöréshez hasonló módszerrel – álkulcs használatával jutott be és onnan pénzt lopott el.

A nyomozók a két férfi lakásán tartott kutatás során bűncselekmény elkövetéséhez használható eszközöket foglaltak le, valamint

A. László kőbányai otthonában találtak egy óbudai férfi nevére kiállított iratot és családfa-dokumentumokat.

A papírok tulajdonosát a rendőrök felkeresték és kiderült, hogy augusztusban törtek be hozzá, azonban erről nem értesítette a rendőrséget. A sértett meghallgatása során elmondta a nyomozóknak, hogy lakásába augusztus első hetében mentek be ismeretlenek, és onnan pénzt, ékszereket, az iratait és családjához köthető dokumentumokat vittek el.

A XIV. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a 47 éves budapesti F. Istvánt és a 45 éves budapesti A. Lászlót 3 rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, F. Istvánt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték 5 év 10 hónap jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltésére – írta a police.hu.

Legnépszerűbb cikkeink