Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Emmi: van mindenből elég, és lesz annyi, amennyi kell

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Közleményben magyarázza Kásler minisztériuma, miért és hogy járnak el a járvány idején, a baloldal pedig fejezze be a riogatást

Közleményt adott ki az Emmi, A magyar egészségügy felkészült, a baloldal fejezze be a riogatást! címmel. Ebben kijelentik, a magyar egészségügy felkészült a koronavírus-járvány második hullámának kezelésére. „A sajtóban megjelent kamuhírekkel és a baloldal hazug állatásaival ellentétben szeretnénk leszögezi, hogy a kórházakban van elég hely, van elég lélegeztetőkészülék, és van elegendő szakember is. A tények nyelvén ez a mai napon, 1839 lélegeztetésre alkalmas ágyat jelent, melyből 812 koronavírus kezelésére lett felkészítve, ezeken jelenleg összesen 29 koronavírusos beteg fekszik.”

Emellett 9487 kórházi ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből a mai napon 384-et használnak, valamint több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre. „Ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetőek.”

A járvány kezelésére még a tavasz folyamán kidolgozott a magyar egészségügy egy tervet, ennek lényege, hogy azért végezik kevés kórházban a covidos betegek kezelését, hogy minimalizálják a fertőzés kockázatát. Ha egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe, ahova más intézményből irányítanak át egészségügyi dolgozókat, orvosokat, nővéreket és technikusokat. Minden eszköznek és minden azt kezelő egészségügyi szakembernek megvan a helye. (Korábban Orbán Viktornak a Korányi kórházban arról beszélt egy szakember, a technikusokból van kevés, nem a lélegeztetőgépekből, mire Orbán félbeszakította – a szerk.)

„Arra kérjük a baloldalt, hogy ne ugyanazt tegyék mint a járvány első hulláma idején, a kamuvideók és a kamuhírek gyártása helyett inkább a védekezést segítsék” – áll még a közleményben.

 

Legnépszerűbb cikkeink