Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Egyre közelebb a fagyponthoz az éjszakai hőmérséklet

Létrehozva:

Szeszélyes területi eloszlás is lesz.

Európa északnyugati és középső részén anticiklonális hatás érvényesül. A leszálló légmozgás miatt többnyire derült, vagy gyengén felhős az ég, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Norvégia, Spanyolország és a Kelet-európai-síkság felett egy-egy ciklon örvénylik. Ezek frontjai mentén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik eső, záporeső, néhol zivatar is kialakul. Továbbá medikán örvénylik Görögország déli részén, arrafelé erősen felhős vagy borult az ég, több helyen fordul elő zápor, zivatar. A legmelegebb Dél-Franciaországban van, ahol a csúcshőmérséklet eléri a 35 fokot. A Kárpát-medence időjárását szombat estig a fent említett anticiklon alakítja, ennek hatására többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható.

Idehaza többnyire derült, vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Az északkeleti szél délután az Alföldön és a Zemplén térségében megerősödik, majd mérséklődik a légmozgás, szombaton legfeljebb már csak élénk széllökések lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 4 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21 és 25 fok között valószínű.

Legnépszerűbb cikkeink