Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Letepertek egy buszvezetőt a magyar-horvát határon 

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Többen leteperték, majd megbilincseltek egy cseh buszsofőrt a magyar határon. Az esetről videó is készült.

Kirándulásból tartott hazafelé a cseh autóbusz szombaton délután, amikor amikor a határhoz értek. A horvát határon gond nélkül átjutottak, a magyar határon viszont a buszsofőr incidensbe került a határellenőr nővel, ami után a sofőrt leteperték, majd elvitték – írja a ČTK hírügynökség információi alapján a korkep.sk

“Először a horvát határőr jött oda és mondta, hogy szálljunk le az autóbuszról, de az alvó gyerekek maradhatnak. Majd következett a magyar vámos, aki kijelentette, hogy az autóbuszban nem maradhat senki. A sofőr kinyitotta a csomagteret, majd jött egy másik, női határőr, aki szintén a csomagteret szerette volna látni,” – magyarázta az esetet az idegenvezető. 

A buszvezető egy kicsit egyezkedett a nővel, majd „szerette volna lefotózni az intézkedő vámosok azonosító számait és hívni a nagykövetséget. Egyiküket le is fényképezte, majd megfordult, és szerette volna megnézni a telefonját, amikor a másik nő elkapta a kezét. Ő védekezésként elrántotta, hogy lerázza magáról, mire a nő elesett. Ezt követően a határőrök közül többen a buszsofőrre ugrottak, leteperték, és bilincsbe verve elvezették őt. Azóta itt ülünk, “ – írta le az esetet a T Split tour idegenvezetője, Kateřina Macourková. A buszsofőr a helyszínen maradt. “Odaadtuk a személyes tárgyait, majd a budapesti ügyészségre vitték,” zárta Macourková.

Megerősíthetem, hogy incidens történt a sofőr és egy rendőrnő között a határátkelőhelyen. Az ügyet a magyar rendőrség vizsgálja. Kihallgatják a szemtanúkat, ezt követően protokoll készül, és az autóbusz folytathatja az útját,” – nyilatkozta a ČTK hírügynökségnek vasárnap 14.00 óra körül Juraj Varga konzul. “A nagykövetség nem ismeri az ügy további részleteit,” tette hozzá. 

Az esetről készült videót itt nézheti meg

 

Legnépszerűbb cikkeink