Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Jócskán felpörgött a sportfogadás

Létrehozva:

Forrás: Szirtesi László / Shutterstock

2013-as indulása óta nem ért el ilyen magas heti eredményt a Tippmixpro, mint amilyet a múlt héten.

Idei legnagyobb heti árbevételét érte el a Szerencsejáték Zrt. szeptember második hetében, meghaladva a 12,5 milliárd forintot – közölte a vállalat. A nyári szezon kifejezetten erősen alakult náluk, a járvány első hulláma alatti 30 százalékos árbevétel-visszaesés után.

A nemzetközi sportélet újraindulásával a szerencsejáték-árbevétel nemcsak visszaépült a járvány előtti szintre, de szeptemberre már emelkedést is mutat a társaság 2019-es eredményeihez viszonyítva.

A szeptember 7-13. közötti időszak rekord forgalomnövekedését elsősorban a sportfogadás adta, ezen belül az online sportfogadás mozgatta. A Tippmixpro bevétele csaknem 10 százalékkal nőtt az előző heti szinthez képest.

2013-as indulása óta nem ért el ilyen magas heti eredményt a Tippmixpro.

Az e-sport-fogadás augusztusi bevezetésének eredményei is felülmúlták az előzetes várakozásokat, pár hét alatt az összsportfogadási heti forgalom 7 százalékát adva.

A Szerencsejáték Zrt. tisztán állami tulajdonú társaság, nettó árbevétele 2018-ban csaknem 491 milliárd forint volt, adózott eredménye 21,56 milliárd forint. A tavalyi beszámoló még nem jelent meg a nyilvános cégadatok között, de már novemberben közölték, hogy a 2019-es nyereség meghaladhatja a 25 milliárd forintot, 530 milliárd forint feletti árbevétel mellett. Az idén szeptember elején közölték, hogy várakozásaik szerint 2020-ban – a koronavírus hatásai ellenére is – magasabb lehet az árbevétel a tavalyinál.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink