Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Hiába kockázatos, az UEFA kitart: nézőkkel rendezik meg a Szuperkupát

Létrehozva:

Forrás: Fotó: Szirtesi László / Shutterstock

Németország szerdán kockázatos területnek nyilvánította a magyar fővárost.

Az eredeti terveknek megfelelően, azaz továbbra is nézők előtt kívánja megrendezni a jövő csütörtöki európai Szuperkupa-mérkőzést az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Puskás Arénában. A meccsen a Bajnokok Ligáját megnyert Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla találkozik.

Az UEFA kapcsolatban áll a Bayernnel, hogy a német hatóságok tegnapi döntése nyomán egyeztessen az utazó szurkolókkal”  – olvasható az UEFA közleményében.

A szervezet állásfoglalásával a német kormány szerdai bejelentésére reagált, amely szerint kockázatos terület Magyarország a koronavírus-járvány terjedése miatt. A kockázatos besorolás szerint az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, és 72 órán belül koronavírustesztet kell végeztetniük.

A Puskás Aréna kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére 3-3 ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. Ötszáz jegyet magyar egészségügyi dolgozók között osztanak szét.

Szlávik János infektológus korábban azt nyilatkozta, hogy „meredek dolog” a Szuperkupa-döntő megrendezése, Csányi Sándor, az UEFA alelnöke viszont járványügyi szempontból nem tartja kockázatosnak a találkozót.

Az UEFA döntése értelmében ezen kívül az összes nemzetközi meccset zárt kapuk mögött kell megtartani. A szövetség a találkozót afféle tesztnek szánja: ha a szervezők és a bevezetett intézkedések jól vizsgáznak, akkor esetleg megkezdődhet a nézők visszatérése a lelátókra.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink