Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

260 ezer “manipulációs” ívet vitt el Hadházy és Szél Orbánnak

Létrehozva:

A független ellenzéki képviselők meg akarták nézni azt a raktárat, ahol a kormány a visszaküldött kérdőíveket őrzik, de nem jártak sikerrel. 

Kétszázhatvanezer konzultációs – vagy ahogy Hadházy Ákos és Szél Bernadett ellenzéki képviselők nevezik, „manipulációs” – ívet gyűjtött össze és vitt el csütörtök délután Orbán Viktor kormányfő ablaka elé, a budavári karmelita kolostorhoz. A papírokat két és fél hónap alatt gyűjtötték össze.

Mint Hadházy elmondta, azért hozták el személyesen az íveket, hogy a Fidesz lássa, nem valami háttérhatalom, hanem hús-vér emberek küldték vissza nekik a papírokat. Ennek a   260 ezer embernek elege van az agymosásból, és nemet mondott a propagandára, jelentette ki.

A kormány állítása szerint 1,7-1,8 millió magyar küldte vissza a konzultációs íveket, amit emiatt Orbánék minden idők második legnépszerűbb kérdőívének neveztek, de ez a szám Hadházyék szerint nem valós, azt csak „behazudták”. Arról is beszéltek, hogy többször hiába próbáltak bejutni engedéllyel abba a raktárba, ahol a visszaküldött kérdőíveket őrzik, de egyszer sem jártak sikerrel. „Ez gyávaság, tisztelt kormány” – mondta Szél Bernadett.

Hadházy Ákos bejelentette, október 23-án nagyszabású blokádot terveznek a Kunigunda útján, ahol az MTVA székháza is található. Mint mondta, fel vannak készülve arra, hogy maszkban menjenek, ha kell, szkafandert vesznek. „Ha 100 ezren megyünk, meg fogjuk oldani a problémákat” – jelentette ki.

Legnépszerűbb cikkeink