Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Legalább 34 koronavírus-fertőzött van a rendőrségnél is

Létrehozva:

Az állomány néhány tagja szerint nem voltak teljes körűek a biztonsági intézkedések. 

A rendőrség állományában, egészen konkrétan a Teve utcai rendőrpalotában is volt, akinél beigazolódott a koronavírus – értesült a Magyar Hang. A lap az Országos Rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy egy héttel ezelőtt 30 feletti fertőzöttről tudnak összesen a rendőrök között.

Szeptember 8-án a rendőrség állományából aktuálisan 34 kollégát tartottunk nyilván COVID–19 igazolt fertőzöttként – válaszolta Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a Magyar Hangnak.

A lap információi szerint gyorsan elterjedt annak a híre, hogy a Teve utcai központban dolgozók között is van fertőzött, az állomány egyes tagjai pedig úgy érezték, hogy nem voltak teljes körűek az esettel kapcsolatos biztonsági intézkedések.

A rendőrség a lap keresésére annyit közölt, hogy a COVID–19 fertőzés tüneteit mutató kollégákat és a vélelmezett munkahelyi szoros kontaktjaikat a PCR-teszt eredményéig elkülönítik, illetve a munkavégzés alól mentesítik. Amennyiben pedig a teszt eredménye pozitív, a járványügyi hatóság határozata alapján mind a beteg, mind a szoros kontakt hatósági karanténba kerül. Arra is kitértek, a szolgálati okból külföldön tartózkodó kolléga hazatérését követően a rendőrség saját költségvetéséből biztosítja az érintett PCR tesztjének elvégzését.

Azt is hozzátették, hogy a rendőrség szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a rendőri állomány egészségi állapotát. A rendőrség „minden racionális intézkedést” megtesz a munkatársai, valamint az állampolgárok egészségének megóvása érdekében.

 

Legnépszerűbb cikkeink