Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Hétvégén kipróbálják, milyen az, ha a Mexikói útig megy a troli

Létrehozva:

Forrás: Wikipedia

Tesztjelleggel a 82-es trolibusz hétvégente felsővezeték használata nélkül, a járművek önjáró képességét kihasználva meghosszabbított útvonalon, a Mexikói úti kisföldalatti végállomásig közlekedik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Szombattól hétvégenként a 82-es trolibuszok az Örs vezér tere végállomástól az Uzsoki Utcai Kórház érintésével egészen a kisföldalatti Mexikói úti végállomásáig közlekednek – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a lépésnek köszönhetően a XIV. kerületi lakóterületek közvetlen közösségi közlekedési kapcsolatai tovább bővülnek: a Róna utca, az Uzsoki Utcai Kórház és a Vezér utca térsége felől átszállás nélkül el lehet jutni a kisföldalattihoz, illetve a Szőnyi úti sportlétesítményekhez is.

A BKK a tesztüzem tapasztalatait felhasználva fogja értékelni a bővített szolgáltatást – olvasható.

A közleményben kiemelték: a BKK elkötelezett a környezetbarát elektromos közlekedés fejlesztésében, amelyre lehetőséget ad az, hogy bizonyos trolibusz típusok felsővezetéktől függetlenül, önjáró, akkumulátoros üzemben is tudnak közlekedni.

Legnépszerűbb cikkeink