Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bróker Marcsi szerint a tárgyalóteremben színjáték zajlik

Létrehozva:

Úgy véli, Magyarországon szándékosan tették tönkre a brókercégeket, és ennek lett áldozata az ő vállalkozása is.

Kedden újra bíróság elé állt Bróker Marcsi, vagyis D. Sándorné, akit különösen jelentős kárt okozó, több mint tizenkét milliárd forintos csalással vádol a Szolnoki Törvényszék. D. a tárgyalóterembe igyekezve a Blikknek nyilatkozott az ügyéről. Mint mondta, 

„rossz a vádirat, mert nem csaltam, legfeljebb jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért vonhatnak felelősségre. A bíróság korrekt, de a tárgyalóteremben színjáték zajlik. Vicc, hogy egy nyugdíjas követel tőlem 1 milliárd forintot. Összességében nem okoztam kárt, hiszen több volt a kifizetésem, mint a bevételem. Megbántam, hogy annak idején belevetettem magam az üzleti életbe. Sajnálom, hogy a lányaimat fenyegették miattam, amikor kirobbant a botrány, el is kellett menekülniük Karcagról.”

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője három évet töltött előzetes letartóztatásban, ám tavaly december óta szabadlábon védekezhet, otthonát naponta viszont csak két órára hagyhatta el. Bróker Marcsit csaknem másfél éves bujkálás után, nemzetközi elfogatóparancs alapján, a közép-amerikai Belize-ből hozták haza.

D. Sándorné a keddi tárgyalásán azt mondta, hogy Magyarországon szándékosan tették tönkre a brókercégeket, ennek lett áldozata az ő vállalkozása is. De hamarosan kiderül az igazság, mondta, mert könyvet ír, amiben mindent őszintén elmond.

A tárgyaláson derült ki az is, hogy Bróker még a saját kollégáit is becsapta, ugyanis eltitkolta előttük, hogy valójában nincs engedélye pénzintézeti tevékenységre.

A nő arról is beszélt, hogy nyugdíjasként 260 ezer forintot kap, de ennek felét a NAV azonnal levonja, mert állítólag 30 milliós adótartozása van. „Elismerem, ennyi pénzből nem tudok megélni, de szerencsére a lányom segít” – mondta a nő.

 

Legnépszerűbb cikkeink