Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán menesztette az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Orbán Viktor, Pintér Sándor belügyminiszter és Kiss Zoltán nb. vezérõrnagy, az AH fõigazgatója (b) / Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A titkosszolgálat főigazgatóját Pintér Sándor javaslatára mentik fel.

Szeptember 15-i dátummal, vagyis azonnali hatállyal menesztette Orbán Viktor miniszterelnök Kiss Zoltánt, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatóját, derül ki a szeptember 14-i Magyar Közlönyből, amit a hvg.hu vett észre.

A döntést a kormányfő a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára hozta meg, ő pedig Pintér Sándor belügyminiszter.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal, mint a honlapja írja, „működésének középpontjában a Magyarország szuverenitását, alkotmányos rendjét, társadalmi és gazdasági stabilitását leplezett formában veszélyeztető törekvésekkel szembeni eredményes fellépés áll”. A hvg.hu még idézi a Népszava egy tavalyi cikkét, ami szerint Orbán Viktor – éppen Kiss Zoltán társaságában – dicsérte a titkosszolgálatokat, amikor átadták az AH XI. kerületi épületét. Többek között például arról beszélt, hogy „mindenkinek vannak érdekei, és az érdekek érvényesítésének ugyan vannak kitaposott, jogilag szabályozott mezsgyéi, de vannak olyan határterületek, ahol a szabályok nem, vagy nem úgy érvényesek”.

 

Legnépszerűbb cikkeink