Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Ököllel verte szét ismerőse arcát, amiért az csak egy szál cigit akart adni

Létrehozva:

Képünk illusztráció / forrás: Shutterstock

Súlyos verekedés tört ki Budapesten. a Fővárosi Főügyészség letöltendő börtön kiszabását indítványozza a támadókkal szemben.

A vádirat szerint egy huszonhat éves férfi 2018. szeptember 9-én az esti órákban Budapesten, a VI. kerületi Szondi utcában cigarettát kért egy másik férfitól. Nála azonban nem volt dohánytermék, de felajánlotta, hogy vásárol és abból ad az őt leszólítónak. Együtt elmentek egy dohánybolthoz, amely előtt a huszonhat éves férfi találkozott két, szintén huszonéves férfi ismerősével. A sértett cigarettát vásárolt, amelyből azonban csak egy szálat akart adni, ezért a huszonhat éves férfi ököllel többször megütötte. Társai is “beszálltak” és együtt súlyosan bántalmazták a sértettet, akinek a koponyacsontja eltört, közvetett életveszélyes állapotba került. A dohánybolt alkalmazottja kijött a boltból, leállította a vádlottakat, akik elhagyták a helyszínt, és értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a három támadót és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A Fővárosi Főügyészség a három bántalmazó ellen társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottakat letöltendő börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az életveszélyt okozó testi sértést a törvény kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

 

Legnépszerűbb cikkeink