Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Drogot árult a fesztiválon, öt év fegyházra ítélték az osztrák dílert

Létrehozva:

Öt év fegyházbüntetésre ítéltek első fokon, nem jogerősen egy külföldi férfit, aki kábítószert kínált megvételre egy civil ruhában szolgálatot teljesítő rendőrnek az O.Z.O.R.A. Fesztivál területén 2017 augusztusában, megjelölve a kábítószerek fajtáit – közölte a Székesfehérvári Törvényszék kedden a honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a pénteki tárgyaláson a vádlott távollétében született ítélet, amely kábítószer-kereskedelem bűntettében találta bűnösnek a férfit. A szabadságvesztés kiszabása mellett a vádlottat öt évre kiutasították Magyarország területéről.

A törvényszék emlékeztetett arra, hogy a rendőri intézkedés során a férfi ruházatából, táskájából, illetve autójából amfetamin, MDMA, LSD, ketamin, kannabisz, valamint a kábítószer értékesítéséhez használt digitális mérleg és a kábítószer értékesítéséből származó pénz került elő, amelyeket a helyszínen lefoglaltak.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott osztrák állampolgárságú, a rendőri intézkedés során lefoglalt kábítószert és az annak értékesítéséből származó mintegy 60 ezer forintot, 1300 eurót és 60 svájci frankot elkobozták.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink