Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Több havi mélyponton az új esetek száma Ausztráliában

Létrehozva:

Az elmúlt közel három hónap legalacsonyabb szintjére csökkent az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma a dél-ausztráliai Victoria államban, amely a második járványhullám epicentrumának számít az országban – közölték hétfőn a hatóságok.

Az illetékesek 35 új Covid-19 fertőzöttet és hét halálesetet jelentettek Victoriában, miközben részlegesen enyhítették a szövetségi állam székhelyén, Melbourne-ben érvényben lévő szigorú kijárási tilalmat.

Ausztrália második legnagyobb városában augusztus elején vezettek be szigorú korlátozásokat, miután Victoria államban egyetlen nap alatt több mint 700 új esetet regisztráltak.

Az enyhítés értelmében a metropolis ötmillió lakosa hétfőtől napi két órát tölthet a szabadban testmozgással, duplájára emelve az eredeti kijárási tilalomban erre megszabott időt. Az éjszakai kijárási tilalom idejét ugyanakkor rövidebbre szabták Melbourne-ben.

A járvány kezdete óta Ausztráliában 27 ezren fertőződtek meg a Covid-19 betegség kórokozójával, a SARS-CoV-2 vírussal, s közülük 817-en haltak bele a betegségbe.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink