Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Újabb rekord: 72-en haltak meg 24 óra alatt a koronavírus miatt Ukrajnában

Létrehozva:

Továbbra sem lassul a koronavírus-járvány terjedése a szomszédos országban. Sőt.

Szombatra újabb rekord dőlt meg, ezúttal az egy nap alatt 72 halálos áldozatot szedett a vírus, de új betegből is rekordközeli, több mint 3100-at regisztráltak – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján az MTI szerint.

Az elmúlt napon 3103 új esettel 151 859-re nőtt az eddig azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig a 72 újabb halálos áldozattal 3148-ra, miközben eddig 68 346-an gyógyultak meg, közülük előző nap 1341-en. Jelenleg már 80 365 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1690-nel nőtt egy nap alatt. A járvány kezdete óta a legtöbb új fertőzöttet, 3144-et éppen egy nappal korábban, csütörtökön jegyezték fel, az egy nap alatt elhunyt korábbi legtöbb beteget, 57-et pedig hétfőn.

Területi bontásban előző nap a legtöbb új beteget, 428-at, továbbá öt halálos áldozatot a fővárosban, Kijevben jegyezték fel. Ezzel a főváros vált az ország legfertőzöttebb régiójává, megelőzve a listán eddig vezető nyugat-ukrajnai Lviv megyét. Kijevben az azonosított fertőzöttek száma elérte a 16 951-et, míg Lviv megyében eddig 16 774-et regisztráltak. Az elhunytak száma a fővárosban 266-ra emelkedett, Lviv megyében négy újabb esettel 468-ra.

A második legtöbb új beteget, 292-t és hat halálos áldozatot a kelet-ukrajnai Harkiv megyében, a harmadik legtöbbet, 280-at és két újabb elhunytat pedig a nyugati országrészben lévő Ternopil megyében regisztrálták az elmúlt napon.
Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján eddig 8532 fertőzöttet azonosítottak, az elhunytak száma kettővel 282-re nőtt, miközben a járvány kezdete óta 3690-en győzték le a kórt.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szombati beszámolója szerint Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy tévéshow-ban elképzelhetőnek nevezte, hogy a Covid-betegek ilyen gyors ütemű növekedése mellett hamarosan nem lesz elég orvos az ellátásukra. A tárcavezető szavai szerint az azonosított fertőzöttek számát tekintve Ukrajna az európai országok között most a hetedik helyen áll, a világ országai közül pedig a 24.-en.

Sztepanov szombati tájékoztatóján elmondta, hogy az egészségügyi alkalmazottak közül újabb 178 kapta el a vírust, közülük már 12 783 fertőződött meg a járvány kitörése óta. Az elmúlt napon is elég sok, 481 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani.

Legnépszerűbb cikkeink