Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Minszkben újabb letartóztatások voltak

Létrehozva:

Az ellenzéki Koordinációs Tanács elnökség nélkül is folytatja a munkát, ha már a tagokat letartóztatták, vagy elűzték Belaruszból.

A fehérorosz biztonsági szervek 32 tüntetőt vettek őrizetbe a pénteki újabb tüntetéseken, közülük 18-at vizsgálati őrizetben tartanak – közölte szombaton Olha Csemodanova belügyminisztériumi szóvivő a tárca Telegram-csatornáján, írja az MTI.

    Az ellenzéki Koordinációs Tanács az elnökség nélkül is folytatja munkáját – hozta nyilvánosságra a testület szombaton a pénteki ülésén meghozott döntését.

    “Sokakat aggaszt a kérdés, hogy a tanács hogyan működhet elnökség nélkül” – olvasható a nyilatkozatban. “Az első és legfontosabb, hogy a Koordinációs Tanács folytatja munkáját. Az elnökség összetétele változatlan marad” – folytatódik a szöveg.

    Korábban gyakorlatilag az elnökség összes tagját letartóztatták a hatóságok “illegális tevékenység” címén, vagy az ország elhagyására kényszerítették őket, illetőleg az üldözés miatt önszántukból távoztak Fehéroroszországból.

    A közleményben megerősítik a Koordinációs Tanács korábbi fő követeléseit: az erőszak beszüntetését, a vétkesek felelősségre vonását, a politikai foglyok szabadon engedését és új, tisztességes választások megrendezését. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink